Even voorstellen…

 

Wij zijn Celeste en Lorette en zijn beiden werkzaam op IKC het Festival te Zwolle. Naast onze werkzaamheden als leerkracht, vervullen wij ook de taken van de cultuur coördinatoren bij ons op school. IKC het Festival is een openbare basisschool in Stadshagen met ruim 700 leerlingen. Er wordt gedurende het jaar, schoolbreed, aan verschillende thema’s gewerkt.

Al meerdere schooljaren, inmiddels de tel kwijtgeraakt, werken wij samen met MEC muziek. MEC muziek geeft bij ons acht keer per jaar een muziekles in de klassen, welke gekoppeld is aan het thema waar wij op dat moment mee werken. Daarnaast geeft MEC muziek nog eens vier keer per jaar een instrumentles bij ons op school. De leerlingen kunnen zo kennis maken met verschillende instrumenten. Een belangrijk uitgangspunt voor ons is dat wij het belangrijk vinden dat leerlingen hun eigen talenten kunnen verbreden en dat zij zich bij ons op school ook op muzikaal vlak kunnen ontwikkelen.

MEC muziek verzorgt ook ieder jaar een workshop voor de leerkrachten. Tijdens de workshop begin dit schooljaar, stond het inzetten van verschillende (kleine) instrumenten in de klas, centraal. MEC muziek heeft in het verleden ook gitaarlessen en/of keyboardlessen verzorgd, voor de leerkrachten die hier behoefte aan hadden.

Vanuit MEC muziek is Cindy van Dongen ons aanspreekpunt, contact vindt in eerste instantie plaats met haar. Eens per jaar hebben wij samen een overlegmoment en bespreken wij de plannen voor het volgende schooljaar. Cindy staat altijd open voor ideeën en denkt mee in het verwezenlijken van onze wensen. Ze ondersteunt ons in het verbeten van het muziekonderwijs bij ons op school.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Celeste en Lorette
ICC-ers IKC het Festival