MEC Rouveen muziekdocenten
Maatschappij & muziek

Maak kennis met Stichting MEC

Muziek maken is nog leuker als je het samen doet. Daarom zet Stichting MEC, onderdeel van MEC Muziekschool, zich in om muziek bereikbaar te maken voor iedereen. Met steun van sponsoren en fondsen organiseert Stichting MEC maatschappelijke projecten op het gebied van muziek, zoals muziekexamens en de Vrienden van Rouveen Live. Doe je mee?

muziek in het onderwijs

Wat is Stichting MEC?

Stichting MEC, opgericht in 2012, stimuleert zoveel mogelijk mensen om muziek te maken en te luisteren. Dit doen wij door maatschappelijke projecten te bedenken en uit te voeren. De stichting heeft geen mensen in dienst, maar wel een bestuur en statuten. Hoewel Stichting MEC maar klein is, hebben wij grootse plannen. Dat neemt niet weg dat we al diverse activiteiten hebben georganiseerd in Zwolle en omstreken in samenwerking met onze muziekschool.

Zo hebben wij momenteel Project de Pepernoot lopen. Een samenerking met stichting de Driezorg. Drie basisscholen en drie ouderencentra maken samen muziek. Erg leuk! Kijk voor een impressie op de website van De Driezorg. Meer foto's vind je op onze Facebookpagina

workshops in Zwolle

Onze activiteiten

Muziekexamens

Stichting MEC organiseert muziekexamens voor iedereen in de regio, zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen op muzikaal gebied. De praktijkexamens worden betaald door sponsoren. 

De week van de amateurkunst

Ontdek hoe leuk het is om muziek te beleven tijdens de week van de amateurkunst, georganiseerd door Stichting MEC. De toegang tot alle activiteiten is gratis. 

Vrienden van Rouveen live

De Dorpsvereniging Munnikenslag sponsort het jaarlijkse optreden van, voor en door dorpsbewoners: Vrienden van Rouveen Live.
Dit evenement wordt uitgevoerd door Stichting MEC.