workshops in Zwolle
Zet de toon met onze workshops

Creatieve workshops voor scholen en bedrijven

Wil jij kinderen muziek laten beleven? Of is het aan jou om een muzikaal personeelsuitje te organiseren? Boek dan een creatieve workshop bij MEC Muziekschool in Zwolle. Wij verzorgen muzikale lessen voor jong en oud, zoals een boomboomboomwhackers en het schrijven van een rap. Aan de slag!

Creatieve workshops voor jong en oud

Wij vinden het belangrijk dat kinderen op school in aanraking komen met muziek. Het is echter ook goed voor volwassenen om muzikaal bezig te zijn. Onze creatieve workshops brengen daarom muzikaliteit in de klas en op kantoor. 

Het is ook mogelijk om een creatieve workshop op maat te ontwikkelen voor jouw school of bedrijf. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

vioolles

Workshop: Boek en lied

Om een verhaal te beleven, voeg je er muziek aan toe. In deze workshop leren kinderen om lezen en luisteren te combineren. De perfecte inleiding of afsluiting van een project of thema. We zingen een nieuw lied, we spleen met instrumenten, en beelden het verhaal zo uit in klank en ritme. 

Voor PO groep 1-6

Workshop: Zing en dans op de boerderij

Op de boerderij van Boer Bomas is het water op. Door middel van geluiden, instrumenten, zang en dans helpen de kinderen de boer en zijn dieren. Een vrolijk muziekfeest rond het boerderijthema. 

Voor PO groep 1-4

Boom boom Boomwhackers

Gekleurde kunstoffenbelevingsinstrumenten voor veel plezier in de klas. Ieder heeft zijn eigen toon, door goed teamwerk klinkt er een muziekstuk. Lekker om te doen, leuk om te horen. Met de hele klas, maar ook voor het docenten team een actieve workshop. Een workshop voor in de klas of voor uw docententeam. Vanaf groep 1.

Voor PO, VO en Docenten

Workshop: Wij spelen djembé

Ritme is een van de belangrijkste onderdelen van muziek. Op de djembé, een Afrikaanse trommel, kun je hier goed in oefenen. In deze workshop bouwen we een slagwerkstuk op.  We spelen samen in de groove van de muziek. Volhouden is een belangrijk aspect. Een workshop voor de hele klas en voor uw docententeam. Vanaf groep 1.

Voor PO, VO en docenten

Een duik in de studio

Voor het schoolorkest of de schoolband. Voor een project en feestdag. Neem met de groep een CD op in de professionele opnamestudio van MEC Muziek. Zo leer je om samen muziek te maken, te zingen en als team aan een product te werken.  We kunnen ook met onze mobiele studio op locatie komen. Je kunt covers opnemen maar ook neiuwe nummers, zie ook onze workshop Singer-Song-Writing.

Voor PO, VO en Docententeam 

Wij spelen gitaar

Rocken op 6 snaren. Wil je een melodie spelen of swingen met akkoorden? Op de gitaar is alles mogelijk. Een gitaar neem je overal mee naar toe. Met de hele klas leer je zelf gitaar spelen.

Voor PO, VO en docenten 

Workshop: In naam van Oranje

Door beeld- en geluidsmateriaal over de historie van vaderlandse liederen te koppelen aan de muzieklessen, komt onze geschiedenis tot leven tijdens deze workshop. De vaderlandse geschiedenis verwerkt met luistermuziek en zelf muziek maken.

Voor PO groep 5-8

Workshop: Op reis door de jungle

Welke dieren wonen er in de jungle? Wat voor geluiden maken zij? In deze creatieve workshop komen naast dierengeluiden ook muziekinstrumenten, zang, dans en rijm aan bod.

Voor PO groep 1-4

Workshop: Wij spelen klokkenspel

Het klokkenspel is ideaal om noten te leren spelen. In de workshop luisteren en spelen we samen liedjes. bekende liedjes en mooi melodien. Maar ook leren we meerklanken spelen. We gebruiken klokkenspel in de kleuren van de Boomwhackers! Met fis en Bes! Een feest van klokken. 

 

Voor PO groep 3-8

Melkbussofoon

het boerenleven: Daar zit muziek in. Met voorwerpen, zoals melkbussen en pannen, kun je een muziekstuk maken. Kinderen leren in deze creatieve workshop de geschiedenis van ieder voorwerp en het ritme dat erbij hoort. We componeren een muziekstuk met de verschillende geluiden en verschillende ritmes. We komen met melkbussen, emmers, potten en pannen de school muzikaal lekker opschudden.

Voor PO, VO en docenten

SiSo in de dop, Songwriting

Met rasdichter Bas Nijhof schrijven de leerlingen een eigen nummer. 
De structuur van het liedje wordt belicht, er wordt een aansprekend onderwerp bepaalt
en samen werken de leerlingen aan de melodie en de tekst van de volgende superhit!
Iedereen kan het: je moet alleen durven…
 
Voor PO groep 5-8, PO en docenten

Rap!

Wat heb je nodig voor een goede rap? Taal, spraak, woordenschat en rijm zijn belangrijk. In de creatieve workshop ‘Rap!’ leer je om deze 4 te combineren tot een eigen rap. 

Voor PO groep 5-8, VO en docenten

wij spelen Saxofoon

 

De saxofoon is een mooi blaasinstrument. en niet zo lastig als je denkt. Zeker de moeite waard om te ontdekken hoe het is om op een blaasinstrument te mogen spelen. In deze workshop maken kinderen kennis met de saxofoon en mogen deze zelf bespelen. De gouden knoppen met het mooie warme geluid wil iedereen ervaren.

Voor PO, groep 5-8 , VO

Trendy toetsen

Op het Keyboard zitten heel veel toesen met heel veel mogelijkheden. zonder noten te kunnen lezen kun je toch al echte liedjes spelen. Zelfs met 2 handen tegelijk. Door een eigen notatiesysteem kan iedereen binnen een les een leidje spelen. Een heerlijk ervaring voor jong en oud. Bekende kliedjes en de laatste hits komen voorbij.

Voor PO groep1-8, PO en docenten